Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Aansprakelijkheid hypotheekadviseur

  • By:MM-Beheer66T
  • 0 Comment

Overstappen naar een andere hypotheek? Let op!

 

Wanneer u in het bezit bent van een huis, op dit huis een hypotheek rust, u deze hypotheek vóór 1 januari 2013 heeft afgesloten én u op advies van een hypotheekadviseur uw bestaande hypotheek hebt overgesloten naar een annuïteitenhypotheek, dan is het mogelijk dat u niet juist en/of onvolledig bent geadviseerd. Het gevolg hiervan is dat u schade lijdt waarvoor de hypotheekadviseur aansprakelijk kan worden gehouden!

 

Recent is gebleken dat hypotheekadviseurs in voorkomende gevallen hebben geadviseerd om voor bestaande hypotheken de hypotheek over te sluiten naar een annuïteitenhypotheek. Dit advies is in veel gevallen niet juist en/of onvolledig, omdat hiermee een einde komt aan de belangrijkste belastingvoordelen zoals hypotheekrenteaftrek. Vóór 1 januari 2013 kenden vooral de aflossingsvrije- en de spaar hypotheek zodanige voordelen.

 

Als u een hypotheek over de gehele looptijd bekijkt is een annuïteitenhypotheek daarentegen is een duurdere hypotheek. Indien uw hypotheekadviseur u hierop niet uitdrukkelijk heeft gewezen en u dus niet bewust voor een annuïteitenhypotheek heeft gekozen, dan lijdt u zonder hiervan op de hoogte te zijn aanzienlijke schade door het oversluiten van uw hypotheek. Daarbij moet u denken aan schadebedragen die kunnen oplopen tot wel € 50.000! De betreffende hypotheekadviseur is voor dit soort aansprakelijkheid verplicht verzekerd via een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Bent u ook één van de gedupeerden?  Heeft ook u wellicht schade geleden? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Valkenburgh Advocaten (043-323 34 54) en vraag naar de specialisten op dit gebied, Mr. Simonne Klinkers-Engelen en/of Mr. Manuela Delnoy-Garske. Zij bieden u een gratis quick scan aan om te bezien of u daadwerkelijk tot een van de gedupeerden behoord en zo ja, dan zullen zij in samenspraak met u vrijblijvend de verdere mogelijkheden bespreken.

 

Posted in: Aansprakelijksheids- en schadevergoedingsrecht

Comments

No Responses to “Aansprakelijkheid hypotheekadviseur”

No comments yet.

Laat een reactie achter