Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Miljoenenjacht niet opnieuw na druk op rode knop

  • By:MM-Beheer66T

Stel: U doet mee aan de spelshow Miljoenenjacht en krijgt 125.000 euro aangeboden voor het koffertje dat u hebt uitgekozen. U drukt op de rode knop, waarmee u het bod accepteert en het spel stopt. Op hetzelfde moment denkt u: nee! Ik wilde nog helemaal niet stoppen! Kort daarop blijkt ook nog dat u 5 miljoen had kunnen winnen als u het spel helemaal had uitgespeeld. Zuur? Zeker. Moet producent Endemol het spel daarom overdoen? Nee, heeft de rechtbank Amsterdam vandaag bepaald.


De deelnemer vindt dat hij een 2e kans verdient omdat hij door de zenuwen op de knop drukte en meteen liet blijken dat hij door wilde spelen. Zijn bedoeling telt, niet de klap op de knop, want daarover staat niets in de spelregels. Maar volgens de rechter is er geen twijfel over de functie van de rode knop in het al jaren lopende spelprogramma. Een regel hoeft niet geschreven te zijn om geldig te zijn. En de zenuwen die de man parten speelden, horen bij Miljoenenjacht. Het zou juist in strijd zijn met de geest van het spel om terug te komen op zo’n onder druk genomen beslissing, vindt de rechter.
Lees de volledige uitspraak: http://bit.ly/2y5sf6E

Posted in: Aansprakelijksheids- en schadevergoedingsrecht