Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Samen scheiden

Besluit u te gaan scheiden dan wel uit elkaar te gaan kunt u ervoor kiezen om dit te doen met behulp van een mediator. Scheiden brengt vaak complicaties met zich mee, vooral als er kinderen in het spel zijn. Allerlei vragen, onzekerheden en onduidelijkheden komen alsdan op uw pad.

Zoals: kunnen we samen voor de kinderen (blijven) zorgen?; wat gebeurt er met ons huis, de spaartegoeden, de eventuele schulden enz.

Andere vragen?

Mediation kan hier een oplossing voor bieden, door te kiezen voor een neutrale conflict bemiddeling.

Mediation bij Valkenburgh Advocaten en Mediators houdt in bemiddeling tussen partijen, waarbij een neutrale conflictbemiddelaar verbonden aande specialisatievereniging vFAS als mediator optreedt.

Naast de expertise op het gebied van mediation zijn onze mediators tevens gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten, zodat de bemiddeling op een deskundige wijze kan plaatsvinden en ook de juridische merites van een echtscheiding niet onbelicht zullen blijven. Door de unieke combinatie van een mediator en echtscheidingsadvocaat ineen draagt Valkenburgh Advocaten en Mediators tevens zorg voor de indiening en afwikkeling van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank.

Een snelle en accurate behandeling van uw echtscheiding is daardoor gewaarborgd, waarbij tevens de mediator de beginselen van mediation hanteert. Daarbij het is uitgangspunt om op een goede en respectvolle manier uit elkaar te gaan.

Bent u overigens verzekerd voor rechtsbijstand? Veel rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden de kosten voor mediation indien de mediator is aangesloten bij vFAS. Dat is bij Valkenburgh Advocaten & Mediators het geval zodat deze mogelijkheid van een kostenvergoeding mogelijk is.

Uiteraard is het mogelijk meer informatie hierover te verkrijgen. Hiertoe kunt u vrijblijvend contact opnemen met Valkenburgh Advocaten & Mediators, mr. J.F.M. Sondeijker.

Mediation bij Valkenburgh Advocaten?