Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Samen scheiden

Besluit u te gaan scheiden dan wel uit elkaar te gaan kunt u ervoor kiezen om dit te doen met behulp van een mediator. Scheiden brengt vaak complicaties met zich mee, vooral als er kinderen in het spel zijn. Allerlei vragen, onzekerheden en onduidelijkheden komen alsdan op uw pad.

Zoals: kunnen we samen voor de kinderen (blijven) zorgen?; wat gebeurt er met ons huis, de spaartegoeden, de eventuele schulden enz.

Andere vragen?

Mediation kan hier een oplossing voor bieden, door te kiezen voor een neutrale conflict bemiddeling.

Mediation bij Valkenburgh Advocaten en Mediators houdt in bemiddeling tussen partijen, waarbij een neutrale conflictbemiddelaar verbonden aan de specialisatievereniging vFAS als mediator optreedt.

Naast de expertise op het gebied van mediation zijn onze mediators tevens gespecialiseerde echtscheidingsadvocaten, zodat de bemiddeling op een deskundige wijze kan plaatsvinden en ook de juridische merites van een echtscheiding niet onbelicht zullen blijven. Door de unieke combinatie van een mediator en echtscheidingsadvocaat ineen draagt Valkenburgh Advocaten en Mediators tevens zorg voor de indiening en afwikkeling van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank.

Arbeidsmediation

Ieder arbeidsconflict zou zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Niemand wordt er beter van een arbeidsgeschil. Het is slecht voor je moraal en voor je algemene gezondheid. Van alle mensen die zich ziek melden, doet ruim een derde dat vanwege conflicten op het werk. Daarom kiezen steeds meer mensen voor arbeidsmediation. Dan komen ze snel tot een oplossing die voor beide partijen goed is.

Herstel Mediation

Hoeveel bedrijven hebben geen ervaring met werknemers die slecht met elkaar overweg kunnen of hebben last van conflicten op de werkvloer. In het slechtste geval ontstaat er een arbeidsconflict. Zelden is daar dan op een rustige manier naar elkaar uitgesproken wat er aan de hand is. Door dat te doen aan tafel bij de mediator klaart de lucht vaak snel op. De mediator zorgt ervoor dat iedereen evenveel aan bod komt. Niemand wordt ondergesneeuwd door de ander. Daarmee kunnen partijen dan weer verder en is het arbeidsgeschil opgelost.

Exit-mediation

Soms kan je bij een arbeidsgeschil de relatie beter beëindigen. Dat kan via de kantonrechter, maar gebeurt steeds vaker via exit-mediation. De mediator leidt dan de onderhandelingen over de voorwaarden waarop partijen uit elkaar gaan. De gemaakte afspraken worden uiteindelijk in een vaststellingsovereenkomst neergelegd. Nadat beide partijen hebben ondertekend, is de arbeidsmediation afgerond. Zo ga je als werkgever en werknemer op een nette manier uit elkaar, zonder dat de kantonrechter er ook maar aan te pas komt.

Neem contact met ons op.

Een snelle en accurate behandeling van uw mediation is gewaarborgd, waarbij tevens de mediator de beginselen van mediation hanteert. Daarbij is het uitgangspunt om op een goede en respectvolle manier uit elkaar te gaan.

Bent u overigens verzekerd voor rechtsbijstand? Veel rechtsbijstandsverzekeraars vergoeden de kosten voor mediation indien de mediator is aangesloten bij vFAS. Dat is bij Valkenburgh Advocaten & Mediators het geval zodat deze mogelijkheid van een kostenvergoeding mogelijk is.

Uiteraard is het mogelijk meer informatie hierover te verkrijgen. Hiertoe kunt u vrijblijvend contact opnemen met Valkenburgh Advocaten & Mediators.

Mediation bij Valkenburgh Advocaten?