Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Onderhoudsbijdrage 2016

  • By:MM-Beheer66T
  • 0 Comment

De meeste mensen die een onderhoudsbijdrage – alimentatie in de volksmond – betalen of ontvangen weten dat het bedrag aan alimentatie jaarlijks geïndexeerd dient te worden. Dit is altijd het geval bij kinderalimentatie. Indexering over het bedrag aan kinderalimentatie kan immers niet worden uitgesloten. Dat is anders bij partneralimentatie. Daarover kan worden afgesproken (bijvoorbeeld bij convenant) dat jaarlijkse indexering is uitgesloten. Is indexering niet uitdrukkelijk uitgesloten, dan zal de indexering eveneens over het bedrag aan partneralimentatie moeten worden berekend.

 

Het indexeringspercentage wordt jaarlijks door de Minister van Justitie vastgesteld. Het indexeringspercentage voor het jaar 2016 bedraagt 1,3%.

 

Dit betekent dat het bedrag aan kinderalimentatie (en indien het niet uitdrukkelijk is uitgesloten, ook het bedrag aan partneralimentatie) vanaf januari van dit jaar moet worden verhoogd met dit percentage. Bent u van mening dat er sprake is van omstandigheden waardoor het niet langer (juridisch) mogelijk is dat eerder vastgestelde alimentatie moet of kan worden voldaan, maak dan vrijblijvend een afspraak met Valkenburgh Advocaten. Wij kunnen dan samen de mogelijkheden bekijken.

 

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp, of heeft dit betrekking op uw eigen situatie? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten (043-3233454) of mail naar info@valkenburghadvocaten.nl.

Posted in: Personen- en familierecht

Comments

No Responses to “Onderhoudsbijdrage 2016”

No comments yet.

Laat een reactie achter