Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Juridische consequenties relatiebreuk

  • By:MM-Beheer66T
  • 0 Comment

Een relatie tussen mensen kan altijd verkeerd aflopen. Valkenburgh Advocaten & Mediators helpt u om zo snel en pijnloos mogelijk alle juridische consequenties die met een relatiebreuk samenhangen af te wikkelen.

Wanneer u en uw partner besluiten om uit elkaar te gaan, moeten er een aantal zeer belangrijke zaken worden geregeld. Wie krijgt de kinderen? Hoe wordt het vermogen verdeeld? Vaak is de periode waarin de beslissing tot echtscheiding genomen gaat worden erg chaotisch en zeer emotioneel. Denk hierbij aan boosheid, frustratie en het onderling maken van verwijten, welke de afwikkeling bemoeilijken. Ook kan het voor komen dat u op een gegeven moment gaat twijfelen over bepaalde (belangrijke) beslissingen die u moet gaan nemen. Toch is het van belang dat u samen met uw partner op een goede en respectvolle manier uit elkaar gaat. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn.

U en uw partner kunnen ervoor kiezen om ‘samen’ te gaan scheiden. Als u besluit om ‘samen’ te gaan scheiden, dan is mediation wellicht een goede optie voor u. De mediator begeleidt u daarbij zowel op juridisch en emotioneel vlak. Denk hierbij aan het verwerkingsproces van de echtscheiding of aan de nieuwe manier waarop u zult moeten gaan communiceren met uw (ex)-partner en de afspraken die daarover gemaakt moeten worden.

Als neutrale derde houdt de mediator altijd de belangen van u beiden in het oog. Tijdens het mediationtraject wordt absoluut géén partij gekozen. Scheiden doe je namelijk ‘samen’.

Wanneer er overeenstemming wordt bereikt tussen u en uw (ex)-partner worden deze afspraken vastgelegd in een zogenaamd echtscheidingsconvenant. Het resultaat van een geslaagde mediation hangt af van de mate waarin u samen tot afspraken kunt komen. Beide partijen hebben immers baat bij een zo breed mogelijk draagvlak over de afspraken die gemaakt zijn.

Komen u en uw partner er samen niet uit, dan bent u genoodzaakt om beiden een eigen advocaat te benaderen. Een advocaat zal hierbij uw belangen behartigen en waar nodig zoeken naar oplossingen die ook door de andere partij worden gedragen. Het is dus niet zo dat het benaderen van een eigen advocaat altijd leidt tot een zogenaamde “vechtscheiding”. Onderling overleg moet immers altijd mogelijk zijn in het belang van partijen en de mogelijk aanwezige kinderen. Indien er absoluut geen overeenstemming bereikt kan worden, dan kan de beslissing altijd nog aan de rechter worden voorgelegd. Hiervoor heeft u dan ook een advocaat nodig.

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp, of heeft dit betrekking op uw eigen situatie of op de situatie van iemand in uw naaste omgeving? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten en Mediators

(043-3233454). Uiteraard kunt u ook mailen naar info@valkenburghadvocaten.nl.

Posted in: Personen- en familierecht

Comments

No Responses to “Juridische consequenties relatiebreuk”

No comments yet.

Geef een antwoord