Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Mediation – Echtscheiding met tegenspraak 2 advocaten

  • By:Content_MM

Wat is scheiden op tegenspraak? 

Scheiden op tegenspraak, ook wel vechtscheiding genoemd. Bij deze vorm van scheiden heeft iedere partij zijn eigen advocaat. Waarbij de advocaten de belangen van hun cliënten behartigen. In principe zijn de advocaten dus hartstikke partijdig en willen het beste voor hun eigen cliënt.

Procedure op tegenspraak

Wanneer ieder een eigen advocaat in de arm neemt en het lukt niet om een convenant op te stellen dan zal de rechter moeten beslissen. De advocaat van de verzoekende partij dient een echtscheidingsverzoek in met zogenaamde ‘nevenvoorzieningen’. Deze nevenvoorzieningen hebben betrekking op de regelingen omtrent de kinderen, alimentatie en verdeling of afwikkeling van huwelijksvoorwaarden. Deze laatste vermogensrechtelijke voorzieningen (verdeling en afwikkeling huwelijksvoorwaarden) kunnen door de rechtbank worden afgesplitst van de andere voorzieningen en in een aparte procedure verder worden behandeld.

Ouderschapsplan bij tegenspraak

Wanneer er kinderen zijn moet volgens de ‘Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding’ bij het indienen van het verzoek tot echtscheiding, een ouderschapsplan worden gevoegd. In het ouderschapsplan wordt de zorgregeling opgenomen. Het ouderschapsplan dient te zijn opgesteld met de andere partner en door beiden ondertekend te zijn. De kinderen moeten volgens de wet bij het opstellen van het plan worden betrokken. In het ouderschapsplan wordt een regeling getroffen over de zorgregeling (voorheen omgangsregeling), het hoofdverblijf van de kinderen, de financiële zorgregeling en informatieplichten.

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp, of heeft dit betrekking op uw eigen situatie of op de situatie van iemand in uw naaste omgeving? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten (043-3233454). Uiteraard kunt u ook mailen naar info@valkenburghadvocaten.nl

Posted in: Personen- en familierecht