Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Echtscheiding | Waar te beginnen?

  • By:Content_MM

Wanneer u en uw partner het er over eens zijn dat uw huwelijk echt niet meer werkt en u er definitief uit bent dat uit elkaar gaan voor alle partijen het beste is, moet er veel geregeld worden. Samen met een advocaat begint u aan een traject waarin zaken afgesloten worden en u samen duidelijke afspraken op papier zet. Dit traject kan veel tijd in beslag nemen en een lange nasleep hebben. Wanneer een echtscheiding in een vechtscheiding veranderd, kan dit nare gevolgen hebben voor beide partijen. Om nare situaties te voorkomen, is het verstandig om goed voorbereid aan het scheidingstraject te beginnen.

Voordat uw echtscheiding door een rechter behandeld wordt, moeten er tijdelijke afspraken gemaakt worden. Als het niet lukt om er samen uit te komen is het nodig om een advocaat in te schakelen. Met uw advocaat bespreekt u uw belangen. Vervolgens zullen de advocaten van beide partijen samen onderhandelen over afspraken die voor beide partijen acceptabel zijn.

Als uw partner niet wil toegeven en de onderhandelingen stuklopen, kan uw advocaat een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechter. In een voorlopige voorziening legt de rechter afspraken vast, die ten minste tot het moment van de definitieve uitspraak nageleefd dienen te worden. Een voorlopige voorziening zorgt voor rust en biedt u de mogelijkheid om samen met uw advocaat de rechtszaak zonder onnodige zorgen voor te bereiden. Wanneer er sprake is van onenigheid over bijvoorbeeld de voogdij van een kind of de verdeling van goederen, dient uw advocaat een verzoekschrift in bij de rechter. De rechter zal hier na de zitting een besluit over nemen.

Lukt het u en uw partner niet om samen afspraken te maken? Of bent op zoek naar een advocaat die uw gezamenlijke afspraken vastlegt in een echtscheidingsconvenant? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators. Wij helpen u graag!

Posted in: Personen- en familierecht