Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

WIA-aanvraag en coronacrisis

  • By:Content_MM

U bent bijna twee jaar ziek en hebt een wia-aanvraag gedaan bij UWV. Wordt uw aanvraag tijdens de coronacrisis wel in behandeling genomen en hoe wordt deze dan beoordeeld?

UWV neemt alle aanvragen WIA gewoon in behandeling. Maar u wordt in principe telefonisch gehoord door een verzekeringsarts en niet opgeroepen voor het spreekuur bij de verzekeringsarts. Dit zal slechts in zeer uitzonderlijke gevallen en in overleg met u gebeuren.

Het is belangrijk dat u tijdens de telefonische beoordeling door de verzekeringsarts  niet alleen bent. Vraag ook naar de naam van de verzekeringsarts en schrijf deze op. Zorg dat er iemand samen met u luistert, zet de telefoon gewoon op luidspreker en deel dit ook netjes mee aan de verzekeringsarts. Ook tijdens een bezoek aan de verzekeringsarts mag u iemand meenemen, tijdens een telefonische beoordeling mag u derhalve ook iemand mee laten luisteren.

Als de verzekeringsarts heeft gerapporteerd moet een arbeidsdeskundige beoordelen wat uw mate van arbeidsongeschiktheid is. Vervolgens ontvangt u een beslissing.

Na 104 weken stopt de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever. Door de coronacrisis kan het langer duren voor dat UWV uw recht op wia-uitkering beoordeeld. Indien u daardoor zonder inkomen dreigt te raken, kunt u een voorschot vragen bij UWV!

Zit u zelf in een soortgelijke situatie en wilt u advies of hulp bij het opvragen van uw voorschot? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators. I.v.m. de coronacrisis nemen wij het wekelijks inloopspreekuur tussen 16.00 en 17.30 uur telefonisch af. Wij helpen u graag!

 

 

Posted in: Arbeidsrecht