Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Moet ik verplicht vakantie opnemen vanwege het coronavirus?

  • By:Content_MM

Door de maatregelen rondom het coronavirus (covid-19) is er voor veel mensen minder werk. Werkgevers en werknemers moeten hier samen uitkomen. Sommige werkgevers verplichten hun werknemers verlof op te nemen tijdens de coronamaatregelen.

Een werkgever mag een werknemer niet verplicht vakantie laten opnemen als er door het coronavirus minder werk is. Vakantie kan alleen in overleg worden opgenomen. Is er door het coronavirus onvoldoende werk, of besluit de werkgever de zaak tijdelijk te sluiten? Dan moet de werkgever het salaris van zijn werknemers doorbetalen. Als dit in de arbeidsovereenkomst of cao is afgesproken, kunnen in deze situatie wel min-uren opgebouwd worden. De werknemer moet deze uren dan op een later moment inhalen, als dat redelijk is.

Meer informatie of heeft u een andere juridische kwestie? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators of bel ons op maandag tijdens ons wekelijks vragenuurtje tussen 16.00 en 17.30 uur. Wij helpen u graag!

Posted in: Arbeidsrecht