Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Mediation bij een echtscheiding na de feestdagen

  • By:Content_MM

De beslissing voor een scheiding gebeurt meestal niet van de één op de andere dag. Er sluimert al langere tijd onvrede bij een van de partners of bij beiden. Tijdens de feestdagen brengen partners – soms gedwongen – veel tijd met elkaar door. Dit resulteert vaak in veel stress en dat kan de druppel zijn. Na de feestdagen is er dan ook een flinke piek te zien in het aantal echtscheidingen in Nederland.

Als er besloten is om daadwerkelijk te gaan scheiden, wilt u natuurlijk het beste voor uw kind(eren). Helaas lukt dit niet altijd wanneer emoties de overhand nemen. Vindt u het moeilijk te denken in het belang van het kind, dan is het verstandig om hulp te zoeken bij een mediator.

Een mediator zorgt er namelijk voor dat de scheiding zo soepel mogelijk verloopt voor beide partijen. Een mediator is onpartijdig en biedt begeleiding bij het stellen van duidelijke afspraken. Hierbij is het belangrijk dat het belang van het kind nooit uit het oog verdwijnt, want een scheiding is al heftige genoeg voor een kind.

Zelfs als een scheiding voor alsnog zonder problemen verloopt, kan het verstandig zijn om een mediator in te schakelen. Door tijdig een mediator in te schakelen, kunt u problemen in de toekomst voorkomen. Het is van belang om uw rust te bewaren. Niet alleen voor uzelf, maar ook uw ex-partner en de kinderen. Een scheiding is voor niemand leuk. Sta stil bij elkaars wensen en weet dat als er eenmaal ruzie is, het lastig is om dit om te keren.

 

Wilt u meer weten over mediation? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators of bezoek op maandag ons wekelijks inloopspreekuur tussen 16:00 en 17:30 uur. Wij helpen u graag!

Posted in: Mediation, Personen- en familierecht