Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Wat zijn mijn rechten als mijn pakketje te laat geleverd wordt tijdens de feestdagen?

  • By:Content_MM

Het schiet er vaak bij in: op tijd een cadeau kopen voor de feestdagen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig webwinkels die claimen uw pakketje binnen een zeer korte tijd thuis te kunnen leveren: “Vandaag voor 23:59 besteld, morgen in huis”. U kent het wel. Maar, ieder jaar stijgt de verkoop via webwinkels en die stijging is al helemaal zichtbaar rondom de feestdagen. Het loopt de spuitgaten uit en postorderbedrijven kunnen daardoor de hoge druk niet meer aan op dit soort momenten. Met als resultaat dat u dus toch geen cadeau onder de boom kunt neerleggen. En daar bent u natuurlijk niet van gediend, dus vult u hoogst waarschijnlijk een klacht in. Wat zijn uw rechten dan?

Wet koop op afstand

De regels voor een online aankoop zijn opgenomen in de Wet koop op afstand. Hierin staat onder andere beschreven dat niet het postorderbedrijf, maar juist de webwinkel verantwoordelijk is voor het pakketje totdat u het in ontvangst hebt genomen. Het conflict moet dus met de verkoper worden opgelost, niet met het postbedrijf. Houd er wel rekening mee dat er een wettelijke levertermijn is van 30 dagen. Zelfs wanneer u een vermoedelijke of exacte levertijd hebt gekregen, zult u de winkel extra levertijd moeten geven (en gunnen).

Geschillencommissie

Komt u er echt niet uit samen? Kijk dan of de webshop is aangesloten bij een van de volgende keurmerken:

  • Thuiswinkel Waarborg
  • Shops Keurmerk
  • Qshops keurmerk
  • Beslist.nl

Is dit het geval? Dan kunt u naar de Geschillencommissie stappen. Voor een klein bedrag doen zij een bindende uitspraak waar de webshop zich aan moet houden. Krijgt u gelijk, dan krijgt u het klachtengeld terug. Wees wel reëel natuurlijk, vooral wanneer u een product online aanschaft in zo’n drukke periode als tijdens de feestdagen.

 

Wilt u meer weten over uw rechten bij de levering van een pakketje? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators of bezoek op maandag ons wekelijks inloopspreekuur tussen 16:00 en 17:30 uur. Wij helpen u graag!

Posted in: Bestuurs(proces)recht, Rechtsbijstand