Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Arbeidsongeschikt als gevolg van whiplash.

  • By:Content_MM

Bent u van achteren aangereden tijdens een verkeersongeval? Dan bestaat er een kans dat u een whiplash heeft opgelopen. Door deze whiplash is het mogelijk dat u tijdelijk arbeidsongeschikt of zelfs blijvend arbeidsongeschikt bent. Dit brengt allerlei kosten mee en die zullen vergoed moeten worden. Maar door wie? En hoe maak ik aanspraak op deze vergoeding?

Als iemand door een aanrijding van achteren een whiplash oploopt dan is diegene die dit veroorzaakt heeft altijd aansprakelijk.  Zorg dat er door een (huis)arts verslag wordt gedaan van deze klachten. Zonder medisch bewijs is het namelijk moeilijk om aanspraak te maken op een schadevergoeding.

Als de aard en de ernst van de klachten als gevolg van een whiplash groot zijn kan u een tijdje arbeidsongeschikt zijn. Als u arbeidsongeschikt bent krijgt u te maken met regels voor herintegratie om u zo spoedig mogelijk terug te laten keren op uw werk. en met een Arbo-arts. Als het niet mogelijk is om binnen twee jaar uw werk te hervatten, dan heeft u recht op een WIA-uitkering.

Ook heeft u na een aanrijding met whiplash tot gevolg recht op een schadevergoeding. Om aanspraak te maken op een schadevergoeding raden wij u aan een letselschade advocaat in te schakelen. De advocaat heeft alle kennis op het gebied van letselschade en wet-en regelgeving. Aan de hand van uw verhaal kan er een passende claim worden ingediend bij de tegenpartij.

Wilt u meer weten over uw arbeidsongeschiktheid als gevolg van een whiplash? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators. Wij helpen u graag!

Posted in: Aansprakelijksheids- en schadevergoedingsrecht