Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54
letselschade

Wanneer schakel je een letselschadeadvocaat in?

  • By:Content_MM

Vlak na een ongeval waarbij letselschade is ontstaan staat het herstellen voorop. Veel slachtoffers van letselschade denken niet aan de financiële gevolgen die letselschade met zich mee kunnen brengen. Toch kunnen deze gevolgen behoorlijk groot zijn.

Regelmatig wilt de veroorzaker van de letselschade de veroorzaakte schade vergoeden. Als dit het geval is en u akkoord gaat met deze vergoeding is het niet noodzakelijk om een letselschadeadvocaat in de arm te nemen. Een advocaat is slecht noodzakelijk als er een procedure bij de rechtbank gevolgd moet worden omdat beide partijen het niet eens kunnen worden over de schadevergoeding.

Zorg er wel voor dat de aangeboden vergoeding hoog genoeg is en alle schade vergoedt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het inhuren van een huishoudelijke hulp omdat het niet mogelijk was om zelf de huishouding te doen of aan alle ritjes die u hebt moeten maken naar het ziekenhuis. Als u twijfelt bel dan naar een letselschadeadvocaat, een advocatenkantoor of naar uw rechtsbijstandsverzekering. Die kunnen u een advies geven.

Komen de veroorzaker en het slachtoffer er niet samen uit, dan kan een letselschadeadvocaat juridische hulp bieden bij het claimen van letselschade. Deze kosten van de letselschadeadvocaat moeten worden betaald door de veroorzaker. Een letselschadeadvocaat kan snel een financiële vergoeding eisen waardoor uw financiële situatie niet verslechterd.

Als er letselschade is veroorzaakt is het verstandig niet te lang te wachten met het inschakelen van een letselschadeadvocaat. Bent u te geschrokken van het ongeval en neemt u pas later een letselschadeadvocaat in de arm om de gemaakte kosten en misgelopen inkomsten te achterhalen op de veroorzaker dan kan dit ook. Zorg wel dat u binnen 5 jaar na het ongeval de tegenpartij aansprakelijk heeft gesteld. Hierna is het niet meer mogelijk om aanspraak te maken op een schadevergoeding.

Wilt u meer weten over uw rechten bij letselschade? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators. Wij helpen u graag!

Posted in: Aansprakelijksheids- en schadevergoedingsrecht