Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Alles over de reis- en annuleringsverzekering

  • By:MM-Beheer66T

Tijdens een vakantie is het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering zeker een aanrader. Wat houden deze verzekeringen nou eigenlijk precies in?

Reisverzekering
Een reisverzekering wordt opgesplitst in een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Wanneer iemand niet vaker dan 1 á 2 keer per jaar op vakantie gaat, is het afsluiten van een kortlopende reisverzekering voldoende. De kortlopende verzekering wordt ook wel een dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd. Deze verzekering wordt puur en alleen afgesloten voor de periode zolang de vakantie duurt. De reisverzekering zal direct na deze periode stoppen. De premie die geldt bij een kortlopende reisverzekering is eenmalig.

De andere vorm is de doorlopende reisverzekering. Deze reisverzekering dient te worden afgesloten wanneer iemand meerdere  keren per jaar op vakantie gaat. Met deze verzekering bent u namelijk het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Het voordeel van deze verzekering is dat er niet voor iedere vakantie een aparte reisverzekering hoeft te worden afgesloten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Het afsluiten van een reisverzekering is zinvol, omdat er tijdens een vakantie allerlei omstandigheden kunnen ontstaan waarin u goede hulp nodig heeft. Zo kunnen bijvoorbeeld de kosten voor medische zorg hoger uitvallen dan verwacht. Een reisverzekering met dekking van medische kosten biedt hierbij uitkomst. Met een reisverzekering worden de volgende risico’s gedekt:

  • Extra kosten bij acute problemen
  • Kosten om je reis vroegtijdig af te breken
  • Bijzonder vervoer bij medische problemen
  • Een opsporings- of reddingsoperatie
  • Extra reis- en verblijfskosten wanneer de partner in het ziekenhuid terecht komt
  • Kosten indien je in het buitenland komt te overlijden

Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering dient voorafgaand aan een vakantie te worden afgesloten. Deze verzekering zorgt ervoor dat wanneer een reis/vakantie door bepaalde omstandigheden niet kan doorgaan, de kosten toch vergoed worden. De gebeurtenissen waarbij de gemaakte kosten toch gedekt worden zijn o.a. een ongeval, overlijden of ernstige ziekte van de reiziger zelf of directe familie van de reiziger. Vaak is er ook dekking voor bijvoorbeeld onvrijwillige werkloosheid of echtscheiding.

Heeft u hulp nodig bij het oplossen van een van bovenstaande zaken? Neem dan vrijblijvend contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators

Posted in: Aansprakelijksheids- en schadevergoedingsrecht, Verzekeringsrecht