Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Uitspraak: Werknemer neemt in het geheim gesprekken op, strafbaar of niet?

  • By:MM-Beheer66T

Werknemer heeft recht op gemiddelde bonus tijdens schorsing; heimelijk opnemen van gesprekken door werknemer levert geen privacyschending op, wel een verstoorde verhouding. De kantonrechter Rotterdam oordeelt dat het gedurende 1,5 jaar heimelijk opnemen van gesprekken met klanten en MT-leden van werkgever om een ‘dossier’ tegen de werkgever op te bouwen, geen schending van privacyrechten oplevert, omdat werknemer de opnamen niet heeft geopenbaard. Wel leidt deze gedraging tot een verstoorde arbeidsverhouding. Werknemer heeft gedurende de schorsing tot aan het einde van het dienstverband maandelijks wel recht op de gemiddelde bonus per maand in 2017. De uitspraak van de Rechtbank Rotterdam dd. 7 februari 2018 treft u hier aan: https://lnkd.in/g4-EPUj

Posted in: Aansprakelijksheids- en schadevergoedingsrecht, Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht