Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54
scheiden

Ik heb een geregistreerd partnerschap en wil scheiden…

  • By:MM-Beheer66T

Bij een beëindiging van een geregistreerd partnerschap kunt u ook recht hebben op alimentatie. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor alimentatie na een echtscheiding. Geregistreerde partners hebben net als gehuwde partners een onderhoudsplicht ten opzichte van elkaar en zijn alimentatieplichtig na beëindiging van de relatie.

Het geregistreerd partnerschap kan in onderling overleg worden beëindigd. Partijen moeten dan een overeenkomst sluiten met behulp van een advocaat of notaris. In de overeenkomst staan bepaalde afspraken, onder andere over de alimentatie.

Wanneer partijen het niet met elkaar eens zijn, moeten zij een procedure starten bij de rechtbank. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. De rechter kan dan bepalen of u recht heeft op kinderalimentatie en/of partneralimentatie en hoeveel u krijgt. Uiteraard is het mogelijk meer informatie hierover te verkrijgen. Hiertoe kunt u vrijblijvend contact opnemen met Valkenburgh Advocaten & Mediators, mr. J.F.M. Sondeijker.

Posted in: Personen- en familierecht