Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54
scheiding

Samen scheiden: mediation

  • By:MM-Beheer66T

Onderling afspraken maken over de echtscheiding vergt soms veel energie omdat u niet meer als voorheen door één deur kan. Met de hulp van een mediator (bemiddelaar) wordt niet alleen de juridische kant van uw echtscheiding besproken. Emoties en de verhoudingen tussen beide partners kunnen hoog oplopen. Mediation is vooral geschikt als u na uw echtscheiding nog met elkaar te maken heeft, bijvoorbeeld vanwege uw kinderen.

De mediator neemt geen beslissingen maar zorgt wel ervoor dat uw ex-partner en uzelf kunnen aangeven hoe u de echtscheiding wil regelen. Daarna probeert u samen met uw ex-partner een oplossing te vinden waar u beiden tevreden over bent. De mediator begeleidt u hierin.

Alle gemaakte afspraken worden door de mediator vastgelegd. Als deze afspraken op papier staan, zal een advocaat het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Uiteraard is het mogelijk meer informatie hierover te verkrijgen. Hiertoe kunt u vrijblijvend contact opnemen met Valkenburgh Advocaten & Mediators, mr. J.F.M. Sondeijker.

Posted in: Personen- en familierecht