Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Vergeet niet een zwangerschapsverklaring aan je werkgever te geven als je een kind verwacht.

  • By:MM-Beheer66T

Zwangerschap melden bij werkgever

Bent u zwanger? Vertel dit aan uw werkgever en geef hem uw zwangerschapsverklaring. Doe dit uiterlijk 3 weken voordat u met zwangerschapsverlof wilt gaan. Maar meld dit liever eerder. Zo hebben u en uw werkgever nog de tijd om eventuele afspraken te maken over uw afwezigheid.

Zwangerschapsverklaring

Een zwangerschapsverklaring is een verklaring van uw verloskundige, gynaecoloog of huisarts waarin staat dat u zwanger bent en wanneer de uitgerekende datum is. Uw werkgever bewaart de zwangerschapsverklaring in zijn administratie. Tot een jaar na de einddatum van de zwangerschapsuitkering kan het voorkomen dat het UWV erom vraagt.

Posted in: Arbeidsrecht