Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Wettelijke indexering alimentatie 2024

  • By:Web_Admin

In de wet (art. 1:402 BW) is bepaald dat ieder jaar het door de rechter vastgestelde of het overeengekomen alimentatiebedrag wordt verhoogd met een bepaald percentage. Dit noemt men de indexering van de alimentatie. De Minister voor Rechtsbescherming stelt dit indexeringspercentage ieder jaar vast. Inmiddels is bekend gemaakt dat het indexeringspercentage voor 2024 is vastgesteld op 6,2%. Dit betekent dat de hoogte van de te betalen of de te ontvangen partner- of kinderalimentatie met ingang van 1 januari 2024 met 6,2% zal stijgen. De alimentatieplichtige zal het door hem of haar te betalen bedrag zelf moeten aanpassen en bij vooruitbetaling moeten overmaken aan de alimentatiegerechtigde. Dit betekent dat de alimentatieplichtige in december 2023 voor de eerste keer het geïndexeerde alimentatiebedrag dient over te maken voor de maand januari 2024. Indien u als alimentatieplichtige, of als alimentatiegerechtigde hier vragen over heeft, neem dan gerust contact met ons op.

info@varecht.nl

043 – 323 34 54

Posted in: Geen categorie