Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54
kettingbotsing

Wie is er aansprakelijk bij een kettingbotsing?

  • By:MM-Beheer66T

In de wet is vastgelegd dat iedereen zich zo op de weg moet gedragen dat hij geen gevaar op de weg veroorzaakt. Meestal is de achterste automobilist aansprakelijk voor de schade van de voor hem rijdende auto. Als u dus in een kettingbotsing heeft meegemaakt dan begint u altijd met het aansprakelijk stellen van de automobilist die achter u reed. Als u hierdoor schade heeft gemaakt op uw voorligger, dan kan uw voorligger weer schade op u verhalen. U zult dan moeten bewijzen dat deze botsing het gevolg was van de botsing van uw achterop rijder.

Als u kunt aantonen dat u voldoende ruimte had tussen u en uw voorligger, dan maakt u kans op een volledige letselschade vergoeding. Verklaringen van getuigen en inzittende kunnen u helpen met het bewijzen dat u voldoende ruimte had tussen u en uw voorligger.

Als u voldoende afstand had met uw voorligger, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar het is niet zo dat een kettingbotsing alleen wordt veroorzaakt door een achterop rijder, het kan ook het geval zijn dat de eerste auto in de rij een kettingbotsing veroorzaakt. Als deze persoon remt zonder verkeersnoodzaak, dan kan deze persoon aansprakelijk gesteld worden voor een kettingbotsing. De achteroprijdende partij dient wel genoeg afstand te bewaren want anders kan deze ook voor een deel aansprakelijk gesteld worden. 

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp, of heeft dit betrekking op uw eigen situatie of op de situatie van iemand in uw naaste omgeving? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten en mediators (043-3233454). Uiteraard kunt u ook mailen naar info@valkenburghadvocaten.nl

Posted in: Aansprakelijksheids- en schadevergoedingsrecht