Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

De voordelen van een mediator

  • By:MM-Beheer66T

Tijdens een conflict is het handig om een mediator in te schakelen. Een mediator is een onafhankelijke en professionele bemiddelaar die helpt bij het oplossen van juridische problemen. De mediator is geen eenzijdige belangenbehartiger en zal dus ook geen standpunt innemen. Het inschakelen van de hulp van een mediator heeft verschillende voordelen.

1. Het eerste voordeel is dat beide partijen over een oplossing van het conflict kunnen nadenken. De oplossing komt niet vanuit één kant, aangezien de mediator erbij is gehaald om te bemiddelen. Beide partijen hebben dus zelf de volledige regie in handen. Het conflict is pas opgelost wanneer beide partijen zich in de oplossing kunnen vinden.

2. Mediation is in de meeste gevallen goedkoper dan een juridische procedure. Daarnaast verloopt het proces met een mediator veel sneller dan een juridische procedure. Het mediation proces is niet alleen sneller, maar ook informeler dan een juridische procedure. Beide partijen hoeven zich namelijk niet te beperken tot juridische argumenten.

3. Alles wat ter sprake komt tijdens het gesprek met een mediator is vertrouwelijk. De kans dat beide partijen na de mediation nog met elkaar door één deur kunnen is vele malen groter dan bij een juridische procedure. De oplossing van het conflict ontstaat na overleg me elkaar, terwijl bij een juridische procedure de beslissing bij de rechter ligt.

Bent u op zoek naar een mediator of wilt u er meer informatie over verkrijgen? Neem dan vrijblijvend contact op met Valkenburgh Advocaten & Mediators.

Posted in: Mediation