Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54
Lees de 4 tips over wat te doen bij verkeer letselschade

4 Tips bij verkeer letselschade

 • By:Dewi

Er kan worden gesproken over letselschade wanneer u lichamelijke of psychische schade heeft opgelopen door andermans schuld en u hier in het dagelijks leven last van ondervindt. Het is natuurlijk te hopen dat u nooit met letselschade te maken krijgt, maar mocht dit toch het geval zijn, dan zijn de volgende tips zeer handig.

 1. Zoek medische hulp
  Wanneer er een ongeval heeft plaatsgevonden, is het noodzakelijk dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt met een arts. U wilt zelf uiteraard weten hoe ernstig de schade is, maar daarnaast is het ook belangrijk dat deze schade wordt vastgelegd zodat er naderhand geen twijfel kan ontstaan of het letsel is ontstaan naar aanleiding van het ongeval of niet.
 1. Verzamel bewijs voor uw advocaat
  Het vastleggen van letsel, zoals hierboven benoemd, is een bewijsstuk dat belangrijk is om de veroorzaker aansprakelijk te kunnen stellen. Wanneer u letsel oploopt, wilt u natuurlijk het liefst dat alle kosten gedekt worden. Daarom is het belangrijk dat u een overzicht maakt van alle kosten omtrent het ongeval. Denk hierbij aan medische kosten, reiskosten, inkomensverlies, de kosten van een advocaat etc.
 1. Schakel juridische hulp in
  Aangezien u als slachtoffer van letselschade met behoorlijk wat zaken te maken krijgt, is het handig om iemand in te schakelen die weet wat uw rechten en plichten zijn. Deze persoon handelt in uw belang en zorgt ervoor dat u geen fouten maakt tijdens het gehele proces.
 1. Tref een voorlopige i.p.v. een definitieve regeling
  Wanneer er wordt gesproken over een schadevergoeding is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met eventuele risico’s voor de toekomst. Inkomensverlies doordat u verplicht bent minder te gaan werken of het toenemen van de klachten door ouderdom kunnen redenen zijn om een hogere schadevergoeding te eisen. Soms is het moeilijk om deze risico’s vooraf in te schatten. Daarom is het vaak beter om een voorlopige regeling te treffen, ook wel een regeling met een voorbehoud genoemd. Bij deze regeling is het mogelijk om naderhand een aanvullende schadevergoeding te eisen.

 

Posted in: Gezondheidsrecht