Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Uitspraak: Invordering rijbewijs na drankmisbruik, toch recht op loon wegens ziekte?

  • By:MM-Beheer66T

Invordering rijbewijs na drankmisbruik, toch recht op loon wegens ziekte (alcoholverslaving)? De kantonrechter Groningen buigt zich over de vraag of de werkgever terecht het loon van werknemer heeft ingehouden. Werknemer heeft onder invloed van alcohol een verkeersongeval veroorzaakt waarna zijn rijbewijs is ingevorderd. Als gevolg hiervan kan hij zijn werkzaamheden als ‘accountmanager noord’ niet verrichten. Uit de overgelegde stukken is gebleken dat werknemer sinds 24 december 2016 is gediagnosticeerd als alcoholverslaafde en voor zijn verslaving intensief wordt behandeld, zodat daarmee zijn arbeidsongeschiktheid wegens alcoholverslaving voldoende is onderbouwd. Doorslaggevend gewicht wordt toegekend aan een verklaring van de huisarts, waaruit blijkt dat werknemer bij hem bekend was met alcoholafhankelijkheid. De enkele omstandigheid dat werknemer voor het eerst in het kader van de procedure aan werkgever heeft kenbaar gemaakt aan alcohol verslaafd te zijn, doet aan dit oordeel niet af. De conclusie luidt dat het alcoholmisbruik als primaire oorzaak van het sinds 1 januari 2017 niet (kunnen) verrichten van de overeengekomen werkzaamheden moet worden gekwalificeerd.  De uitspraak van 29 september 2017 treft u hier aan: https://lnkd.in/g3NYh-C

Posted in: Arbeidsrecht