Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54
corona-virus

Ga goed voorbereid op vakantie!

  • By:MM-Beheer66T

Vakantievieren zal er dit jaar heel anders uitzien, en daarom is het belangrijk om goed voorbereid naar het buitenland te gaan. In dergelijke situaties zijn veel verzekeringen vaak niet meer dekkend. Reizigers moeten met een aantal scenario’s rekening houden. Zo kan het reisadvies in het land van bestemming veranderen van geel naar oranje, of kan iemand van het reisgezelschap op vakantie besmet raken met corona, waardoor de groep het land niet uit kan.

Nederland heeft momenteel het coronavirus aardig onder controle, maar dat geldt lang niet voor ieder land. Als u op vakantie gaat is het daarom goed om de coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektepreventie en Controle (ECDC) in de gaten te houden.

Wordt u ziek in een ‘geel’, ‘oranje’ of ‘rood’ land, dan moet u uw aan de toepasselijke ziekteverzuimregels houden zoals deze gelden in uw organisatie. Tijdens deze ziekteperiode heeft u gewoon recht op loon. Alleen wanneer uw werkgever kan aantonen dat er bij u sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid ten aanzien van uw ziekte, dan vervalt zijn loondoorbetalingsverplichting en hoeft hij u dus geen loon te betalen. Hier zal niet snel sprake van zijn.

Als u dit allemaal te veel risico vindt en u wil de geboekte vakantie annuleren, dan zijn de kosten die daaraan verbonden zijn voor uzelf. Als u de periode dat uw vakantiedagen opneemt ook wil intrekken, dan is uw werkgever niet verplicht hiermee in te stemmen. Stemt uw werkgever wel in met het intrekken van je vakantieperiode, dan moet uw werkgever u vervolgens ook weer inzetten voor werk.

Kortom, vakantie is nu zeker mogelijk, maar wees u bewust van de risico’s.

Wilt u meer weten over bovenstaand onderwerp, of heeft dit betrekking op uw eigen situatie of op de situatie van iemand in uw naaste omgeving? Neem dan gerust contact op met Valkenburgh Advocaten en mediators (043-3233454). Uiteraard kunt u ook mailen naar info@valkenburghadvocaten.nl

 

Posted in: Gezondheidsrecht