Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Wat als je het niet eens bent met een beslissing van het UWV of de sociale dienst van de gemeente?

  • By:Content_MM

Het UWV of de sociale dienst van de gemeente kunnen een beslissing maken waar je het niet mee eens bent. Bijvoorbeeld als ze jouw arbeidsongeschiktheidspercentage verkeerd hebben bepaalt. Hoe pak je dit aan? Je kunt bezwaar maken tegen de inhoud van de beslissing.

 

Bezwaar maken tegen de beslissing

In bezwaar gaan, dat doe je bijvoorbeeld over de WIA-beoordeling of je arbeidsongeschiktheidspercentage. Een bezwaar zal dus altijd gaan over de inhoud van de beslissing, niet de manier waarop de beslissing tot stand is gekozen (daarvoor kun je een klacht indienen).

Na het indienen van je bezwaar wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Ben je het ook niet eens met deze beoordeling? Dan kun je nog in beroep gaan op dezelfde punten als het bezwaar. Wordt er op basis van het beroep een keuze gemaakt waar je het niet mee eens bent, dan is een hoger beroep bij de Centrale Raad van beroep de laatst overgebleven mogelijkheid.

Bijstand van een advocaat uitkeringen

Wil je bezwaar indienen tegen een beslissing van het UWV of de gemeente? Wacht niet tot de bezwaartermijn is verlopen en neem direct contact met ons op.

Posted in: Sociaal zekerheidsrecht