Bel ons: +31 (0)43 - 323 34 54

Moet Dexia schadevergoeding betalen?

  • By:MM-Beheer66T

Wat zijn de gevolgen van de recente uitspraak van de Hoge Raad betreffende de Dexia-affaire?

Door de nieuwe jurisprudentie van de Hoge Raad van 2 september 2016 is het duidelijker geworden wanneer je als consument in aanmerking kunt komen voor schadevergoeding dat ontstaan is door de afgesloten aandelenleasecontracten met Dexia.
Ten gevolge van de uitspraak van de Hoge Raad kunnen consumenten die een aandelenleasecontract zijn aangegaan met aanbieders zoals Dexia en Aegon in aanmerking komen voor volledige schadevergoeding.

U kunt in aanmerking komen voor schadeloosstelling als u uiterlijk op 31 juli 2007 door middel van een opt-out verklaring kenbaar heeft gemaakt dat u niet akkoord gaat met de Duisenberg-regeling.

Mits u een aandelenleasecontract bent aangegaan door middel van een tussenpersoon die geen vergunning had om op te treden als beleggingsadviseur, kunt u als benadeelde consument uw volledige inleg inclusief wettelijke rente terug krijgen. Verder wordt de restschuld kwijtgescholden.

Wilt u weten of de nieuwe uitspraak van de Hoge raad gevolgen heeft voor uw zaak en of u in aanmerking kunt komen voor een mogelijke compensatie? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Valkenburgh Advocaten en Mediators.

Posted in: Bank- en effectenrecht